CERTYFIKAT

Informacje ogólne


Certyfikat na sztućce od producenta

Sztućce są wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej chromoniklowej, kwasoodpornej typu
18/10 co oznacza: 18% zawartości chromu (używa się go do uzyskania wysokiej odporności

sztućców na plamy i korozję) oraz 10% zawartości niklu (zapewnia wysoki połysk oraz trwałe
wykończenie). 

W ofercie mamy również sztućce bezniklowe 18/0.

Opis produktu:

-Wykończenie w połysku – lustrzana stal polerowana; 

-Sztućce pewnie i wygodnie leżą w dłoni; 

-Wszystkie noże mają ostrza ząbkowane – ułatwia to krojenie potraw;

-Produkt nie zawiera toksycznych i szkodliwych dla zdrowia substancji. 
-Cienkie warstwy azotku tytanu (złoty kolor) nałożone na powierzchnię sztućca zwiększają ich
odporność na zużycie.
-Wszystkie sztućce są wykonane zgodne z międzynarodowym certyfikatem ISO 9001:2015. 

Tłumaczenie z języka angelskiego.

-Każda partia jest przetestowania przez Państwową Inspekcją Sanitarną.

Instrukcja obsługi.

Przed pierwszym użyciem, sztućce trzeba dokładnie umyć płynem do mycia naczyń i wytrzeć do sucha.
Po użyciu czynność jak najszybciej powtórzyć. Nie wolno dopuścić do przyschnięcia resztek jedzenia na produktach.
Podczas mycia produktów nie należy używać gąbek ściernych, aby przedmioty nie straciły połysku i nie zmatowiały.
Sztućce można myć w zmywarce do naczyń. 
Strumień wody powinien dotrzeć do najbardziej zanieczyszczonych miejsc na produktach, dlatego dobrze je położyć osobno , aby się nie dotykały z innymi przedmiotami.
Podczas mycia w zmywarce do naczyń należy stosować nieścierający detergent o neutralnym pH.
Po zakończonym procesie mycia, nasze produkty należy natychmiast usunąć ze zmywarki i
wytrzeć do sucha, aby nie tworzyły się plamy pod wpływem wilgoci kondensacyjnej.
Jeśli na produktach pojawiły się plamy, zmętnienia, w większości przypadków
wystarczy włożyć je do słabego roztworu kwasku cytrynowego na 3-6 minut.
Po obróbce roztworem kwasku cytrynowego, należy umyć produkty ręcznie detergentem i wytrzeć do sucha.
Produkty muszą być przechowywane w suchym pomieszczeniu w temperaturze od + 50 ° С do -50° С.
Okres gwarancji wynosi osiemnaście miesięcy od daty sprzedaży, z zastrzeżeniem wymagań niniejszej instrukcji.

Decyzja Państwowej Inspekcjai Sanitarnej o tym, że wszystkie nasze wyroby nadają się do kontaktu z żywnoscią.